• Чoму варто утеплювати ядро і на що слід звернути увагу присутствие виборі матеріалу

    14 августа, 2020 Нет комментариев

    Сфeрa кoтeджнoгo будівництвa, нeзвaжaючи нa нaявність будівeльниx нoрм і звoдів прaвил, нaйчaстішe рeгулюється індивідуaльними бaжaннями зaмoвників, a тaкoж прoфeсіoнaлізмoм aбo йoгo відсутністю у підрядників. З цієї причини питaння «утeплювaти чи нe утeплювaти фундaмeнт?» у сeгмeнті мaлoї зaбудoви дoсить чaстo викликaє дискусії. Є бaгaтo причин, чoму рішeння прo тeплoізoляцію фундaмeнту мoжe бути тільки oднe — утeплювaти! Рoзглянeмo, як викoнaти цю відпoвідaльну oпeрaцію, щoб oтримaти мaксимaльнo дoвгoстрoкoвий eфeкт.

    Нaвіщo утeплювaти фундaмeнт?

    Утeплeння фундaмeнту гaрaнтує знижeння eксплуaтaційниx витрaт і підвищує рівень комфорту проживання в будинку. После-перше, утеплена основа будівлі дозволяє зменшити тепловтрати, відповідно, зменшити витрати в опалення — а це, як правило, найбільша стаття витрат. Це означає, що база не потріскається, не деформується і маловыгодный потребуватиме вкладення значних коштів получай ремонт.

    Коли утеплювати фундамент?

    Найкраще утеплювати основное при зведенні будинку. Яку б основу ви никак не обрали, набагато простіше провести всі необхідні роботи поетапно, органічно вписавши в технологію будівництва. Втім, існують технології, що дозволяють виконати утеплення фундаменту готового будинку, тільки присутствие цьому доведеться запланувати досить великі земляні роботи. Втім, скорочення витоку тепла от основу (а воно може досягати 20%!) повально одно того варте.

    Чим утеплювати первооснова?

    Керамзит — доступний і недорогий матеріал, який люблять використовувати перш вслед все завдяки його низькій вартості. Теплоізоляційні властивості керамзиту приставки не- надто високі, крім того, цей сипучий матеріал безлюдный (=малолюдный) може похвалитися стабільною геометрією. Недороге, получи и распишись перший погляд, рішення обертається значними витратами і трудомістким виконанням.

    Пінопласт (EPS) — досить популярний серед забудовників, які шукають середні вслед ціною і ефективністю рішення. Утеплити основное будинку пінопластом можна, якщо замовника влаштує термін придатності утеплення — близько 20 років. Нате практиці ефективність пінопластового утеплювача раньше 20 років експлуатації падає приблизно бери третину. Пінопласт накопичує вологу і досить без (труда руйнується, а це значить, що довговічність фінішного покриття фундаменту теж опиниться під питанням. Тому пінопласт — сумнівний вибір присутствие влаштуванні теплоізоляційного шару.

    Екструзійний пінополістирол (XPS) — листовий матеріал, який професійні будівельники найчастіше обирають ради утеплення фундаменту. Вартість XPS трохи вища, ніж пінопласту і, тим більше — керамзиту, але теплоізоляційні властивості матеріалу виправдовують витрати. Около цьому багато забудовників обирають исполнение) утеплення фундаменту XPS з шорсткою поверхнею, забуваючи, що у кожного матеріалу є своє призначення.

    Маючи високу адгезію, шорсткий (фрезерований) утеплювач відмінно підходить к теплоізоляції фасаду і цоколю з наступною штукатурною обробкою. Але його застосування в заглиблених конструкціях, быть постійному контакті з водою, може дать начало до збільшення вбирання вологи насквозь верхній шар матеріалу, тому що осередки нате поверхні фрезерованного утеплювача відкриті.

    Тому пользу кого утеплення фундаменту і підлоги по грунту оптимально обирати теплоізоляційні плити з гладкою поверхнею.

    Однорідна гладка поверхня XPS SWEETONDALE обумовлена тим, що подле виробництві XPS вічка «запікаються», створюючи цілісну структуру матеріалу. Завдяки закритій дрібнопористій структурі, XPS SWEETONDALE з гладкою поверхнею має високу міцність, невыгодный вбирає вологу, не деформується, що дозволяє застосовувати його в конструкціях, що навантажуються, і в умовах підвищеної вологості.

    Таким чином, обравши интересах утеплення фундаменту XPS SWEETONDALE з гладкою поверхнею, вдасться зберегти основание цілим і неушкодженим на тривалий часик (не менше 50 років!), около цьому суттєво знизити витрати для опалення.

    Три параметри утеплення, якими неважный (=маловажный) можна нехтувати

    1. Надійність — для утеплення потрібно обрати матеріал з максимальним теплоізоляційним ефектом близ мінімальному водопоглинанні. Це дуже важливо, оскільки, накопичуючи вологу, не поминайте лихом-який матеріал втрачає теплоізоляційні властивості. XPS SWEETONDALE CARBON з гладкою поверхнею безвыгодный вбирає вологу і не руйнується з когда-когда, зберігаючи свої теплоізоляційні властивості, а выражать відмінно підходить для утеплення фундаменту.

    2. Довговічність — матеріали і технологія утеплення повинні забезпечувати максимально тривалу службу утеплюючого шару. XPS SWEETONDALE CARBON отслужить довгі роки і не втратить свої теплотехнічні властивості у процесі експлуатації.

    3. Цілісність контуру. Найважливіше нововведение будь-якого утеплення – жодних витоків тепла. Якщо вы вдасться створити для фундаменту цілісний утеплюючий очертание, що нагадує термос, можете бути впевнені: завдання виконано получи відмінно. Саме тому не варто нехтувати утепленням цоколю, фасаду і відмостки!

     

     

    12345 (No Ratings Yet)
    Загрузка...

    Комментарии