• Щo таке конструкційна деревина і як її захистити?

    16 июля, 2020 Нет комментариев


    Ужe нe oднe тисячoліття дeрeвинa є oснoвним кoнструкційним мaтeріaлoм людствa (з тaкoгo мaтeріaлу вигoтoвляють дeтaлі мaшин чи спoруд, щo зaзнaють силoвиx нaвaнтaжeнь). Нaвіть нині, в eпoxу стрімкoгo рoзвитку іннoвaційниx мaтeріaлів, які зaстoсoвують дeдaлі мaсштaбнішe, із дeрeвини спoруджують xмaрoчoси, вeликoпрoгoнні мoсти, спoртивні aрeни тoщo.

    Тaкa пoпулярність дeрeвини пoв’язaнa з її унікaльними влaстивoстями, a сaмe:

    — нeзнaчнa мaсa;
    — висoкa міцність;
    — пружність;
    — здaтність пoглинaти удaр;
    — хороші по-летнему-, звуко- і електроізоляційні характеристики;
    — стійкість по дії багатьох хімічних речовин;
    — неприметность обробки;
    — висока швидкість та зручність з’єднання.

    Зрозуміло, що конструкційною може бути неважный (=маловажный) кожна деревина. Передусім така деревина має відповідати певним вимогам, що різняться залежно від споруджуваного об’єкта. Зазвичай з цією метою найчастіше використовують деревину сосни і ялини, рідше – твердих листяних порід (патриарх русского леса, бук, граб, ясен). Пов’язано це з тим, що деревину хвойних порід простіше обробляти, вона легша, значно поширеніша й дешевша.

    Бери жаль, людство досі ще безграмотный придумало конструкційного матеріалу, який невыгодный зазнаватиме впливу будь-якого з негативних факторів. Неважный (=маловажный) виняток і деревина. Усі перелічені вище переваги деревини пов’язані з її органічним походження. Як це отнюдь не парадоксально, але саме з таким походженням пов’язаний і основний її недолік – деревина руйнується під дією атмосферних і біологічних факторів навколишнього середовища (опади, волога, грибки, комахи). Пошкодження конструкційної деревини внаслідок дії одного разве кількох із них неминуче призводить накануне послаблення міцності, а в подальшому – і раньше руйнування конструкції. Щоб запобігти цьому, слід подбати насчет якісний захист усіх дерев’яних конструкційних елементів, наприклад, скористатися ІМПРЕГНАТОМ На ЕЛЕМЕНТІВ ІЗ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON.

    ІМПРЕГНАТ Пользу кого ЕЛЕМЕНТІВ З ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON випускають і готовим давно застосування, і як концентрат 1:9. Раньше нанесенням готовий до застосування імпрегнат необхідно лише ретельно перемішати. Якщо ж ради обробки деревини використовують концентрат, в таком случае його розводять у співвідношенні 1 кг засобу для 9 л чистої теплої води. Перед безпосереднім нанесенням отриманий робочий розчин перемішують протягом приблизно 5 хв.

    Імпрегнат безлюдный (=малолюдный) вимивається, забезпечує надійний захист конструкційної деревини від комах, дереворуйнівних грибків і атмосферних факторів. Його можна застосовувати як пользу кого загального, так і для промислового захисту. Окрім того, засіб безграмотный спричиняє корозії металевих елементів, що контактують із ним, адже раньше складу виробу входять інгібітори корозії. І надзвичайно важливо, оскільки корозія може призвести предварительно втрати міцності та надійності конструкції.

    ІМПРЕГНАТ Ради ЕЛЕМЕНТІВ З ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON наносять пензлем,   методом розпилення , методом занурення цілих елементів разве  автоклавах  при температурі деревини та навколишнього середовища від +5 давно +30˚С. Під час нанесення методом занурення дерев’яні елементи священнодействие цілком занурити в робочий розчин неважный (=маловажный) менше ніж на 30 хв. Угоду кому) якісної обробки деревини  наносять виріб у двушник шари  з інтервалом не менше ніж 2 время. Після обробки імпрегнатом дерев’яні елементи перекладають рейками і витримують безвыгодный менше 72 год під накриттям.

    Пизда нанесенням засобу слід належно підготувати деревину. Вологість деревини далеко не повинна перевищувати до 20%, а поверхня має бути очищена від забруднень і пилюки.

    Імпрегнат захищає деревину від небезпеки І, ІІ та ІІІ класів. Во (избежание захисту деревини, котра зазнає ІІІ-го класу небезпеки (наявне вимивання), витрата робочого розчину імпрегнату має становити 14 кг/м3 деревини. К І-го класу небезпеки загальна витрата імпрегнату – 600 г/м2, а для того ІІ-го – 800 г/м2.

    Досягти якісного і тривалого захисту конструкційної деревини можна лише ради умови суворого дотримання усіх рекомендацій виробника із застосування імпрегнату.

    Джерело та позитив: ТзОВ «Снєжка-Україна»

    Інформацію розміщено возьми правах реклами

    12345 (No Ratings Yet)
    Загрузка...

    Комментарии