• Як оздобити спальню, щоб сон був міцним

    29 октября, 2020 Нет комментариев

    Чaстo причинa відчуття нe висипaння, нaвіть після пoвнoціннoгo 8-гoдиннoгo сну, — в нaс пeрeд oчимa. Цe – ті умoви, які ми сaмі сoбі ствoрюємo. Фaктичнo трeтину життя людинa витрaчaє нa сoн, a oтжe, приблизнo стільки ж прoвoдить у спaльні. Ми мoжeмo прo цe дoвгo нaвіть нe здoгaдувaтись, aлe дизaйн і мікрoклімaт у спaльні суттєвo впливaють нa якість сну. Як oблaштувaти спaльню, щoб із лeгкістю зaсинaти, a прoкидaтись спoвнeним сил – дaлі у мaтeріaлі.

    М’якe oсвітлeння пeрeд снoм

    Якщo ви xoчeтe лeгкo зaсинaти, вирoбіть звичку підгoтoвляти oргaнізм дo сну. Цьoму як ніщo крaщe дoпoмaгaє прaвильнe штучнe oсвітлeння зa гoдину дo сну: вoнo мaє бути приглушeнe. Якщo рівeнь oсвітлeння низький, гaнгліoнaрні клітини сітківки Окка передають сигнал до мозку і в організмі виробляється мелатонін – гормон, який полегшує настання сну.

    Тому у спальні повинно бути декілька рівнів освітлення. Тим лучше, якщо кімната використовується не лише на сну, але й як робочий кабінет чи вітальня. Саме додаткові рівні освітлення, перш следовать все, дадуть змогу ефективно розбити простір получай окремі зони. Для цього використовуємо точкове освітлення, світильники чи торшери, а також настільні аль настінні лампи (особливо згодяться, якщо ви полюбляєте почитати до сном).

    Панування суцільної темряви

    Щоб неясный нічого не тривожило, потрібно подбати ради абсолютну темряву в кімнаті. І так, вогників від техніки, до самого якої ми так звикли, що ніби й безлюдный (=малолюдный) помічаємо її, це теж стосується. Вимкніть усе, що може хоча б мінімально порушувати темряву: від лампочки возьми кнопці монітора до циферблата електронного годинника.

    Щоб світло никак не проникало з вулиці, наприклад, вогні вуличних ліхтарів чи ранкові промені сонця, повісьте штори з товстої тканини альбо гардини.

    Головне – це колір?

    «В таком случае, можливо, виходить, що вся с правой стороны в кольорі?» – спитаєте ви. Неизвестно зачем, у ньому теж, але не варто думати, що якщо интересах глибокого міцного сну потрібна глибока темрява, ведь і кольорову палітру для спальні необходимо теж вибирати обов’язково темну і глибоку. Штори, наприклад, можуть бути якого завгодно кольору, аби зі щільної тканини, яка далеко не пропускатиме світло.

    Обираючи кольори про оформлення спальні, насамперед спирайтесь получай власні вподобання, тобто віддавайте перевагу тій кольоровій гамі, в якій почуваєтесь комфортно та яка діє сверху вас заспокійливо. Тобто мода може диктувати, наприклад, багряну чи фіолетову спальню, але керуватись потрібно передусім своїми відчуттями та потребами.

    Загалом, в оздобленні спальні варто уникати яскравих кольорів і таких, що следовать тривалого впливу можуть викликати відчуття тривоги, це, зокрема, пирушка же фіолетовий. Як головні тони с целью спальні підходять синій, зелений, бежевий, білий, колір слонової кості, сірий, жовтий, оливковий, коричневий. Це повинні бути м’які пастельні відтінки, які сприяють релаксації. Зокрема, синій відомий своїм заспокійливим ефектом: він позбавляє непотрібних думок, знижує тиск і серцебиття. Такою ж релаксуючою здатністю володіють зелений, який знімає стрес, та інші перелічені кольори. А через на противагу динамічному фіолетовому підійде спокійний лавандовий. Однак використання більш жвавіших кольорів с целью декору ніхто не скасовував.

    Важливо, невыгодный лише визначитись із кольоровою палітрою, але й підібрати для того оздоблення стін і стелі якісну фарбу. Исполнение) декоративного покриття поверхонь у спальні радимо використовувати матову латексну фарбу Śnieżka Mattlatex, яка має екологічний сертифікат та є безпечною пользу кого здоров’я людини і навколишнього середовища. Після фарбування стіни «дихають» і піддаються багаторазовому вологому прибиранню, оскільки фарба володіє 2-им класом стійкості прежде мокрого стирання. Фарбування стін следовать допомогою Śnieżka Mattlatex відбувається беспричинно і зручно: під час фарбування вона приставки не- розбризкується та забезпечує відмінне покриття й економний розхід.

    Минуя шумоізоляції нікуди

    Велике значення ради міцного і здорового сну має маловыгодный тільки те, як зорові рецептори сприймають навколишню обстановку, але й тетя, чи подразнюють слух якісь звуки. Щоб дремота не переривали сторонні звуки, необхідно подбати для добру шумоізоляцію: встановіть товсті двері та склопакети возьми вікна.

    Не забувайте і про эдак званий «білий шум» від техніки, який теж є перешкодою для того повноцінного сну. Це ще Водан привід вимкнути на ніч у кімнаті всі електроприлади.

    Прохолода і чисте повітря

    Перевернути подушку холодною стороною і далі спати. Було таке, фактура? Часто найважче заснути саме влітку, адже тоді случаться спати в задушливому приміщенні. Та й під полоса опалювального сезону в помешканні теж може бути сухе гаряче повітря, що нелестно впливає на сон і загальний лагерь здоров’я. Для того щоб греза був міцним, а зранку нічого невыгодный турбувало, у спальні повинні бути чисте повітря і ликвидус 18-20 градусів. Найзручніше підтримувати комфортну пользу кого сну температуру в будь-яку пору року следовать допомогою встановленого в кімнаті термостата чи кондиціонера.

    Нічого зайвого та стерильность і порядок

    У спальні головне – це ліжко. Малограмотный громіздкі шафи з верхнім одягом, безграмотный робочий стіл, не книжкові стелажі перед стелі чи ще якісь нагромадження з меблів, а саме ліжко. В (видах цих меблів у помешканні краще знайти інше місце, якщо ж такого немає, ведь відокремте спальне місце міжкімнатною перегородкою, стелажем чи шторкою. Зокрема, якщо одрина простора, то ліжко з балдахіном допоможе створити затишний куточок, мол ніщо не потурбує ваш морфей.

    Спальня – це те місце, дескать повинні панувати чистота і порядок, адже ералаш із нагромадженого одягу на кріслі чи благодать з документів на комоді вносять відчуття дискомфорту. Оборона який міцний сон може йтися, якщо наприкінці дня приходиться споглядати цей безлад, що нагадує для непочатий край роботи, який чекає завтрашний день? Краще приберіть це, а натомість поставте аромалапму. Оточення себя приємними запахами, а не зайвими речами, куди більше посприяє безтурботному і міцному сну.

    Інформацію розміщено нате правах реклами

    12345 (No Ratings Yet)
    Загрузка...

    Комментарии